ד"ר מאיה רוזמן

מחליפים את הבשר בפטריות? לא כל כך מהר

האם פטריות מהוות תחליף ראוי לבשר? • ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס: "הפטריות מכילות רק 3 אחוזי חלבון, לעומת 25 אחוזים בבשר"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם פטריות יכולות להוות תחליף ראוי לבשר?

"השבוע נתקלתי במתאמני נינג'ה טבעוניים, שאמרו לי שבמקום המבורגר מן החי הם אוכלים המבורגר פורטובלו. נזכרתי שבמסעדות המבורגר רבות, מגישים המבורגר פטריות כתחליף טבעוני. למרות שמבחינת הטעם, הצבע והמרקם כנראה שזה באמת דומה להמבורגר, כדאי לשים לב לכך שמבחינה תזונתית זה לא באמת תחליף.

הפטריות מכילות רק 2-3% חלבון, לעומת 25% חלבון בבשר. החלבון בפטריות אינו חלבון איכותי שמתאים לבניית שרירי גוף האדם. אמנם יש בהן ברזל, אבל אין בהן ויטמין B12 וגם לא ויטמין D.

בפטריות יש רק 20 קלוריות ל-100 גרם, מה שאומר שאפשר לאכול אותן חופשי בזמן הדיאטה, בסלט, בירקות מוקפצים, בפשטידות. רק כדאי לשים לב לכמות השמן שמוסיפים להן.

ולעומת זאת, מה כן יכול להיות מקור לחלבון טבעוני? קטניות, בשילוב עם דגנים, אגוזים ושקדים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
16/10/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris