אבות המזון החיוניים לקיומנו הם פחמימות, שומן וחלבון. אבל כמה אנחנו יודעים על החלבון וחשיבותו? החלבון בניגוד לשמונים והפחמימות שמהווים מקור לאספקת האנרגיה לגופנו, מסייע בבניית רקמת השריר ובתחזוקה. המאזינה ביקשה לדעת האם עודף חלבון או סידן בגוף יכולים לגרום נזק? ד"ר רוזמן השיבה לשאלה וסייעה לה להעריך את צריכת החלבון שלה.
ד"ר מאיה רוזמן ציינה כי הצריכה המומלצת של סידן לאדם מבוגר היא בממוצע 1,000 מיל' ליום. "יש סידן במים, בלחם, בירקות הירוקים ובמוצרי החלב. זה לא קשה להגיע לכמות הזאת, מאוד לא קשה בייחוד מי שאוכל מוצרי חלב. הרמה שמתחילה להיות מסוכנת היא מעל 2,500 מיל' ליום שזה קצת יותר קשה, זה רק אם את אוכלת הרבה מוצרי חלב ולוקחת תוספים".
כמו כן, התריעה כי: "עודף סידן יכול לעשות אבני כליה, גם עודף חלבון יכול להזיק לכליות באנשים מסוימים בלבד, לא בכולם. היום אנשים צעירים מתאמנים בחדרי כושר ואוכלים 3 גרם חלבון לכל קילו שהם שוקלים, יצאו מחקרים שהראו כי זה לא מזיק לכליות, כלומר זה תלוי מי".
עריכה: עופרי גליכמן