ד"ר מאיה רוזמן

עד כמה זה לא בריא?

המאזין סיפר: "אני יודע שטיגון בשמן עמוק הוא לא בריא, אבל עד כמה? גם קמח לבן זה לא בריא - אבל אנחנו אוכלים" • ד"ר רוזמן הסבירה


במאזין תהה עד כמה טיגון עמוק אינו בריא בהשוואה לצבעי מאכל סינטטיים, אותם כינה כ'רעל'. ד"ר מאיה רוזמן: "זה נורא תלוי. אם אתה לוקח לך שמן, מחמם אותו חצי שעה ומטגן כמה סופגניות – זה לא יהרוג אותך. שאלתי פעם את הילדים שעובדים ברשתות הבורגרים, כל כמה זמן מחליפים את השמן? הם אמרו לי פעם בעשרה ימים או פעם בשבוע. אתה בעצם אוכל משהו שספוג בחומרים רעילים ברמה מאוד גבוהה. את זה הייתי מוציאה מחוץ לתחום. טיגון של חביתה במשך שתי דקות זה כלום".

בהמשך התייחסה לטיגון שניצלים בשמן עמוק ואמרה: "אם מטגנים כמה שניצלים יש כמות מסוימת של חומרים רעילים אבל היא קטנה. לא מומלץ לאכול זאת כל יום, אבל יש דברים יותר גרועים מזה".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עד כמה זה לא בריא?
עד כמה זה לא בריא?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris