ד"ר מאיה רוזמן

הגבינה הבריאה

האם גבינה צהובה 9% שומן מכילה חומרים סינתטיים שפוגעים בבריאות? • ד"ר רוזמן הפריכה עוד מיתוס: "רשימת הרכיבים זהה לגבינה צהובה עתירת שומן"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם גבינה צהובה עם 9% שומן היא פחות בריאה?

"משתתפת בקורס הדיאטה שאני מעבירה בפייסבוק שאלה האם זה נכון שגבינה צהובה עם 9% שומן מכילה חומרים סינתטיים ולכן היא פחות בריאה. ובכן, מדובר במיתוס.

רשימת הרכיבים של גבינה צהובה 9% זהה לחלוטין לרשימת הרכיבים של גבינה צהובה עתירת שומן - ההבדל היחידי הוא באחוז השומן.

בגבינה צהובה יש כמות גדולה מאוד של סידן - יותר מכל הגבינות, ובגבינה צהובה 9% יש אפילו קצת יותר סידן מגבינה צהובה עם אחוז שומן גבוה יותר, וזה כי הסידן נמצא בחלק המימי של החלב. הגבינות הצהובות לא מכילות צבעי מאכל סינטטיים אלא צבע מאכל טבעי אנאטו, שמופק מכרוב סגול. יתרון נוסף של גבינות צהובות הוא שכמות הלקטוז בהן נמוכה מאוד עד אפסית, ולכן גם מי שרגיש ללקטוז (סוכר החלב), יכול לנסות לשלב גבינות צהובות בתפריט.

יש כיום גם גבינות צהובות ללא חומרים משמרים של חברות שונות, ולדעתי הן עדיפות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
25/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris