ד"ר מאיה רוזמן

יתרון הקולורבי

כיצד ירק הקולורבי יכול לסייע לכם במהלך הדיאטה? • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "קולורבי מכיל הרבה סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לזמן ארוך"


במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מהם יתרונותיו הבריאותיים של הקולורבי שנפוץ כל כך במטבח הישראלי? ובאילו מאכלים ניתן לשלב אותו?

"הקולורבי, או בעברית כרוב הקלח, הוא אחד הירקות שנפוצים במטבח שלנו. שמו נובע מהמילה הגרמנית קאוולו ראפה, שמשמעותה 'התעבות הגבעול'.

בקולורבי אחד יש כ-27 קלוריות, ויש בו ויטמין C בכמות גדולה מאוד. ביחידה אחת של קולורבי יש כמעט את כל כמות הוויטמין C שמבוגר צריך ליום. בקולורבי יש גם הרבה סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לזמן ארוך, וגם הרבה אשלגן.

אחרי בישולו מקבל הקולורבי מרקם של תפוח אדמה, ואפשר להשתמש בו כתחליף דיאטטי במרקים, בסלט תפוחי אדמה, ובתבשילים נוספים. הוא מתאים מאוד גם לירקות חמוצים כנשנוש חופשי, וגם בסלט שורשים".

בהמשך, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על מתכון לצ'יפס קולורבי דיאטטי וטעים במיוחד.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/04/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris