ד"ר מאיה רוזמן

במקום פחמימות - קטניות

ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על ערכן התזונתי של הקטניות והסבירה: "הקטניות יכולות להוות תחליף בארוחה לחלבון, וגם לפחמימות" • טיפ התזונה השבועי


ד"ר מאיה רוזמן הציגה טיפ תזונה קצר שיוכל לעזור לכם גם בתפריט הדיאטה היומי, והפעם: האם קטניות הן חלבון או פחמימה?

"הקטניות מכילות 60% פחמימות באיכות מעולה, ועוד כ-25% חלבון איכותי.

בגלל שהקטניות מכילות פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך מאוד, וגם הרבה סיבים תזונתיים, אפשר להתייחס אליהן גם כאל מנת הפחמימה של הארוחה, לצד החלבון - עוף או דג, או פשטידה או המבורגר צמחי.

אבל עקב איכות החלבון בקטניות, נוטים להתייחס אליהן כאל תחליף טבעוני למנת החלבון של הארוחה. כוס קטניות אחרי בישול מכילה כ-10 גרם חלבון איכותי, וכמאה קלוריות. זה אומר שאפשר לאכול 2 כוסות קטניות (בשילוב עם דגנים, או בלי) יחד עם ירקות כארוחה דיאטטית.

בדגנים כמו אורז או חיטה, יש חומצה אמינית (חלבון) שחסרה בקטניות, ולכן אם אוכלים גם דגנים וגם קטניות זה מהווה השלמת חלבון. לקבלת השלמה זו לא חייבים לאכול את הדגנים והקטניות באותו רגע, אפשר במשך היום והגוף דואג להשלים.

לסיכום, הקטניות יכולות להוות תחליף בארוחה לחלבון, וגם במקום פחמימות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
11/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris