כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם אכילת ממתקים וחטיפים עוזרת להתגבר על הדיכאון? ההיפך הוא הנכון.
"גם אתם התרגלתם להטביע תסכול בגלידה, שוקולד וצ'יפס? אולי לכמה שניות זה באמת טעים ונחמד, אבל לטווח הארוך המזונות האלה לא באמת גורמים לכם להרגיש יותר טוב. מחקרים מראים קשר בין אכילת מזונות מעובדים, מתוקים ותעשייתיים לבין דיכאון.
במחקר שבו השוו בין אנשים שאכלו הרבה מזון תעשייתי לבין כאלה שאכלו תפריט בריא, נראה שיש פחות מקרים של דיכאון ודמנציה בקרב אלו שאכלו תפריט בריא.
אז מה הקשר בין ג'אנק פוד לדיכאון? ייתכן שמדובר ברגשות אשם ותסכול על כך שאכלנו משהו שהוא כביכול אסור, ואולי גם מדובר בהרגשה פיזית לא נעימה כמו כבדות, עייפות, גזים ונפיחות.
לצד זאת, ישנם גם הסברים מדעיים לכך: במחקר אנגלי בדקו במשך חמש שנים את הרגלי צריכת המזון של 3,500 משתתפים, ובדקו האם הם סובלים מדיכאון. תוצאות המחקר הראו שמי שהרבה לאכול ירקות, פירות וקטניות היה בעל סיכויים נמוכים יותר לדיכאון, לעומת מי שהרבה לאכול מזון מעובד, ממתקים וחטיפים.
ההסבר היה שבירקות ובפירות יש הרבה נוגדי חמצון שמפחיתים דיכאון, ולעומת זאת המאכלים המעובדים, הממתקים והחטיפים מגדילים מצבי דלקת בגוף, מחלישים את מערכת החיסון ומשפיעים על מערכת העצבים".