כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לבייגלס כרובית - בכל יחידה 65 קלוריות בלבד.
רשימת המצרכים:
כרובית
3 כפות קמח שקדים
3 כפות פרמז'ן / 2 כפות טחינה גולמית
2 ביצים
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, כורכום, שום גבישי
תוספות: מלח גס, שומשום שחור/לבן
אופן ההכנה:
טוחנים את הכרובית במעבד מזון לקבלת פירורים.
מערבבים פירורי כרובית, קמח שקדים, פרמז'ן או טחינה גולמית, ביצים ותבלינים לפי הטעם.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
יוצרים 11 חישוקים על גבי הנייר המשומן ומפזרים מעל מהתוספות.
אופים במשך כ-20 דק' בתנור עד שהבייגלס מזהיבים יפה.