ד"ר מאיה רוזמן

קיבה נפרדת לקינוחים

האם זה נכון שאחרי ארוחה כבדה מרגישים צורך במתוק? הרי אנחנו מלאים • פינת המיתוס


השבוע, בפינתה הקבועה המוקדשת למיתוסים בעולם התזונה, התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לשאלה האם זה נכון שאחרי ארוחה כבדה מרגישים צורך במתוק. ואם כן, ואיך פותרים את זה בקלות?

ארוחת צהריים גדולה וכבדה קשה לעיכול. היא מכילה גם חלבונים ושומנים אשר דורשים אנרגיה לעיכולם, גם נפח גדול, וגם ירקות עם סיבים תזונתיים שמאריכים את התהליך.

הגוף משקיע הרבה אנרגיה בהתכווצויות של הקיבה ופירוק המזון, מה שגורם לזרימת דם מרובה לכיוון הקיבה והמעיים, והפחתה יחסית בכמות האנרגיה למוח. תהליך זה גורם לתחושת עייפות ונמנום. תחושת העייפות לכשעצמה גורמת לצורך מוגבר במתוק, כי המתוק הוא אנרגיה מהירה וזמינה למוח. לכן אחרי ארוחה כבדה מחפשים מתוק, כדי להתעורר.

כדי להפחית את תחושת העייפות אחרי ארוחת הצהריים כדאי לנסות את השיטות הבאות:

1. להקטין את ארוחת הצהריים או לשנות אותה לארוחה קלה יותר. מספיק לנסות את זה פעם אחת כדי לראות אם יש השפעה על העייפות ופחות צורך במתוק.

2. לנסות לאכול ארוחה "קרה" גם בצהריים, ביצה, גבינה או טונה, לחם וסלט, במקום בשר, פחמימה וירקות בתנור. ארוחה כזו קלה יותר לעיכול.

3. אפשר לנסות לשתות קפה כחצי שעה לאחר הארוחה, כי הקפה יכול לעורר. למרות שהוא מפחית קצת את ספיגת הברזל בארוחה, שווה לנסות.

4. כדאי לבדוק האם ארטיק דיאטטי מספיק כ"מתוק" של אחרי הארוחה, הוא גם קר ומצנן, וגם מכיל מעט מאוד קלוריות ואין צורך לספור אותו גם בזמן דיאטה.

5. קוביית שוקולד מריר אחת (הפעם עם סוכר, לא לבחור בשוקולד ללא סוכר במקרה זה), מכילה 50 קלוריות אם היא גדולה מאוד. ואם היא עוזרת להתעורר... זה ממש זניח ואין בעיה עם זה גם בזמן דיאטה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/05/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris