פינת המיתוס: ד"ר מאיה רוזמן סיפרה למאזיניה כי משתתפת בקורס הדיאטה שלה התפלאה למה רשום כמות סוכר גבוהה במעדן חלב שאינו מכיל סוכר בכלל. אז, הנה התשובה: "בחלק ממעדני החלב היום התחילו לספור גם את הלקטוז, סוכר החלב, בתור 'סוכר' או 'כפיות סוכר' בטבלאות".
בהמשך, עוד הסבירה המומחית כי "הספירה הזו אינה נכונה, הלקטוז אינו פועל בגוף כמו סוכר לבן, אינו מקפיץ אינסולין, ולא נחשב לסוכר. הנחייה זו של משרד הבריאות גורמת לטעויות, להטעיית הצרכן, ולבלבול מיותר. לכן, במקרה של מעדני חלב כדאי להסתכל ברשימת הרכיבים האם יש שם סוכר, ואם כן - לבדוק בטבלה, וגם אז לדעת שחלק מזה לא סוכר לבן. אם אין סוכר ברור שאין שום משמעות לטבלה ולכמה כפיות סוכר יש שם".