סלט הוא אופציה נהדרת לארוחת בוקר, צוהריים או ערב, ובכל חלק ביום נדמה שהסלט שלנו ייראה קצת אחרת. נהנים משמן זית בסלט? מעדיפים בכלל סלט עם טחינה? בפתח התוכנית הסבירה ד"ר מאיה רוזמן מהן המשמעויות הקלוריות של התוספות הללו, ומדוע כדאי לנו להתחיל למדוד כמה שמן, טחינה או אגוזים אנחנו מוסיפים.
"למה חייבים להוסיף שומן לסלט? ומה עדיף להוסיף - שמן זית, טחינה, או שקדים ואגוזים?", פתחה בשאלה. "לכמה קלוריות מגיעים אם מוסיפים לסלט את כל אלו? ברור שהכי טוב להוסיף לסלט את כול - גם שמן זית, גם שקדים וגם אגוזים. כולם מכילים שומן איכותי מאוד הדרוש לספיגת ויטמינים מהסלט, אבל הם גם מכילים הרבה קלוריות, וכל מי ששומר על המשקל או רוצה להפחית – צריך לבחור".
עוד הוסיפה: "אין ספק שזה יהיה מאוד בריא אם נוסיף את כל אלו, אבל אם נשפוך שמן בלי למדוד (בערך 200 קלוריות ל־4 כפיות שמן), ניצוק כף גדושה של טחינה גולמית (לפחות 200 קלוריות), ונזרוק לסלט עוד חופן של 50 גרם אגוזים שונים (עוד 300 קלוריות), נגיע לעוד 700 קלוריות רק מהתוספות הבריאות".
אז מה לבחור? "שמן זית עתיר באומגה 9 שמפחיתה מחלות לב", השיבה ד"ר רוזמן, "טחינה גולמית מלאה עתירת סידן, ברזל, ויטמינים B, טריפטופן (חומר המוצא לסרוטונין שדרוש לנו למצב רוח טוב), וחלבון איכותי, אגוזים ושקדים עתירים במגנזיום, ויטמין E שדרוש למניעת קמטים ונגד מחלות לב, ברזל, סידן ואבץ הדרוש למערכת החיסון. ההצעה שלי היא לבחור בכל סלט מנת שומן אחרת, וכך מרוויחים את היתרונות של כולם. יתר על כן, מחקרים מראים שגיוון מקורות התזונה שלנו תורם לשיפור תזונתי. וזה נכון לגבי גיוון מקורות החלבון, הירקות, סוגי השמן, הפירות, ושאר המאכלים".