והפעם במתכון לשבת: האורחים לא יאמינו שזהו המרכיב שבעוגה
סוף סוף הגיע סוף השבוע. ולרגל מעמד מרגש זה, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לעוגת שמן זית.
מרכיבים:
- כוס וחצי קמח לבן (אני משערת שאפשר גם עם קמח מלא).
- כוס סוכר.
- חצי כפית אבקת אפייה.
- חצי כפית סודה לשתייה.
- רבע כפית מלח.
- גרידת לימון.
אופן ההכנה:
- מערבבים הכל.
- מוסיפים 2 ביצים גדולות עם חצי כוס שמן זית, ושלושת רבעי כוס חלב, ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, ואז מנמיכים ל-160 מעלות ואופים למשך 45-55 דקות.
- העוגה צריכה להיות לחה. כלומר בנעיצ קיסםף יש לראות שהוא יוצא עם פירורים.
מחלקים את העוגה לעשרים פרוסות, שהן כמעט 150 קלוריות לפרוסה.
בתיאבון!
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/09/2024
עוגת שמן זית  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן